Este un moment ideal pentru o afacere cabina foto in 2020?

Vreau sa ne apucam de o afacere cu o investiție mica si care sa isi scoata banii repede.

La toate nuntile la care am fost, parca am vazut o cabina foto sau oglinda magica. Nu e foarte scumpa una, nu?

Nu, nu sunt scumpe, le cumperi cu maxim 5000 de euro si in 2-3 luni iti scoti banii inapoi.

Pai noi ce mai asteptam??

Totul suna perfect pana aici. Intri pe site-urile vanzatorilor de cabine foto si citesti informatiile:

  • Pretul: 5000 de euro, nu e de colo colo, dar nici o suma exagerata. Avem deja banii sau ii putem imprumuta
  • Echipamentul pe care ti-l ofera: cateva denumiri de camere foto, imprimante, blitzuri de studio si alte cateva piese pe care nu ti le poti imagina in momentul de fata, pentru ca nu le-ai mai folosit. In fine, sigur or fi bune, ne descurcam noi.
  • Mai zice ceva de un soft, lasa ca ii dam si aluia de cap.
  • Mai ramane ceva? Hai sa vedem cati bani o sa facem. Acum urmeaza partea in care citesti costul aproximativ per eveniment, sa zicem cam 300 de euro. Scazi cheltuielile si ramai cu 200-250 euro, dupa doar cateva ore de munca, o comoara.
  • Te gandesti ca dupa un weekend, vineri, sambata si duminica ai ramane cu 600 de euro cel putin. Sunt 4 weekenduri pe luna, deci 2400 de euro pe luna, profit. Cum de nu ne-am gandit la asta mai de mult!? Pacat de fraierii carora nu le-a venit idee buna ca a noastra.

——————————————————————————————————————————————

CAUȚI CABINĂ FOTO PENTRU EVENIMENTUL TĂU?


Cabina foto constanta nunta

——————————————————————————————————————————————

Si acum contactul cu realitatea.

Cabina foto am avut-o acasa prin luna Octombrie 2018, iar pana in luna Mai 2019 cand a inceput sezonul, la cate evenimente crezi ca am fost? Fix cate degete ai la o mana, adica un total de 5 evenimente.

Parca trebuiau sa fie 3 per weekend nu? Cred ca am calculat noi greșit, asta este calcul de sezon.

Între timp, au fost cativa prieteni binevoitori, cărora le suntem recunoscatori, ca au incheiat contract cu noi pentru nuntile lor.

Sezonul era după colț si noi aveam abia 3 contracte incheiate pe toata vara, nu per weekend.

Acesta este momentul in care stai si te intrebi, daca nu cumva ai facut o greseala, daca nu faci ceva gresit si unde e numarul ala incredibil de contracte?

Toata lumea promoveaza cabina foto, ca fiind ceva super usor si cautat, dar nu este chiar asa. Inceputul e greu, si prin inceput ma refer la primele 12 luni.

Vezi tu, daca mi-ar spune cineva de la inceput cat de greu va fi primul an, cu cate refuzuri voi avea de-a face, cu faptul ca nu-mi voi recupera investitia așa repede, cu faptul ca lumea nu va avea incredere sa cumpere de la mine si aici ma refer inclusiv la prieteni apropiati si multe alte piedici, probabil nu m-as fi apucat niciodata de afacere cu cabina foto.

Probabil nu m-as apuca de nici o afacere daca as sti de la inceput ce ma asteapta, dar de asta nu stie nimeni sa citeasca in viitor.

La început e foarte greu, pentru că deși este multă cerere în piață, nu este cerere mai deloc la serviciul tău.

De ce?

Pentru că nimeni nu știe cu ce te ocupi, nimeni nu a testat produsul tău și încă nu ești căutat.

Pe masura ce s-a apropiat luna Mai si a inceput sezonul, am inceput sa avem si noi nunti, luate din scurt, de pe o saptamana pe alta, dar nici pe departe cum ne-am imaginat, 3 evenimente per weekend, ci mai degraba unul pe saptamana.

Dupa prima luna din sezon si 3 nunti, incasasem o suma frumusica, dar nici pe departe cat promit toti producatorii de cabine foto. Suma incasata era cam de 5 ori mai mica, fata de calculele lor.

Nu era nici rau, dar nici bine. Scazand si cheltuielile de functionare, suma se micsora si mai mult. Luna Iunie a fost mai aspra cu noi, desi ni se cereau destul de multe oferte, nu am avut decat un singur contract pe toata luna si acela la niste prieteni, unde am dat un pret preferential.

Am zis ca nu e problema, urmeaza Iulie, luna cand chiar incepe treaba. Treaba a inceput, dar nu si pentru noi, in afara de doua botezuri micute, o nunta a unei prietene si un eveniment la un concurs sportiv, la care nu am castigat nimic, nu a fost prea multa activitate.

Evenimente au fost si cate 2-3 pe weekend, dar nu au incheiat contract cu noi.

Si uite asa a continuat toata vara, cate un eveniment pe aici, pe acolo, preturi mai mici, ca sa ne facem intrarea pe piata, multe refuzuri si altele dificultăți.

Am vazut o imbunatatire incepand cu luna Septembrie – Octombrie, cand sezonul este pe sfarsite. Aveam cam 1 an de functionare in momentul respectiv.

Lumea a inceput sa auda de noi, prin recomandari de la altii, de pe pagina de Facebook sau prin alte metode si a inceput sa creasca volumul de evenimente.

Am avut cateva weekend-uri, ocupate cu cate 2 evenimente, dar nici unul in care sa am toate 3 zilele de weekend full si nici pe departe conform calcului initial.

Asa ca dupa 1 an de zile de cand am inceput afacerea cu cabina foto, ce pot sa zic, merita sau nu?

Descarca softul cabinei foto si testeaza-l gratuit 30 de zile (Link Afiliat)